Katrineholm Nyköping Blekinge
Vad händer den här veckan?
Kolla kalendern och tipsa oss gärna om evenemang eller om något annat du tycker vi ska skriva om.

Friskis kommer upp i ljuset

Sista dagen på Katrineholmsveckan blev den första dagen för Friskis & Svettis i nya lokaler. Röda mattan var utrullad och tilltugg med dricka väntade innanför dörrarna.

Relaterade artiklar

Alla hallar och utrymmen var fulla med aktiviteter som redan var igång när bandet klipptes av ordförande Inger Nordén, efter ett tal av motionären och prästen Lars Frisk. Karin Johansson, som även är med i styrelsen, väntade på att få starta sitt och Step-pass tillsammans med Maria Harrsjö. Karin har varit ledare sedan 2006 och leder både step- och skivstångspass på Friskis & Svettis i Katrineholm.

Varför blev det Friskis & Svettis?

Jag hade pluggat i Luleå och ville ­komma igång med träning. Friskis blev det nog för att jag hade kompisar som tränade där.

Har det förändrats mycket under de åren du varit med?

Själva Friskis har nog inte förändrats så mycket men träningsmetoderna har utvecklats. Vi får mycket kunskap från riksförbundet och passen ändras mycket efter trender och nya rön inom träningsvärlden. Att röra på sig och äta rätt är något de flesta vill göra idag. Det är rena hälsoboomen.

Hur känns det med de nya lokalerna?

Det känns wow! liksom. Efter många år i källaren så har vi fått dessa helt fantastiska möjligheter. Jag känner mig oerhört peppad och det är många nya ansikten på mina pass. Det är helt ­enkelt jätteroligt.
Jan Jonasson
Foto: Andreas Sander
 

Lämna en kommentar

Redaktionen förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som kan verka stötande samt om de inte håller sig inom artikelns ämne. Vill du ha ett foto bredvid ditt namn skapar du det snabbt och smidigt på gravatar.com

© Copyright Succé 2013 - Webb av Reindeer